Nova recomanació Essencial de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya sobre el tractament de la síndrome de bufeta hiperactiva
13/01/2022
L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut ha publicat una nova recomanació sobre el tractament de la síndrome de bufeta hiperactiva en el marc de la iniciativa Essencial per identificar pràctiques clíniques de poc valor.
"En persones amb síndrome de bufeta hiperactiva, amb o sense incontinència urinària, no es recomana el tractament farmacològic com a primera opció terapèutica".
"En persones amb síndrome de bufeta hiperactiva, amb o sense incontinència urinària, no es recomana el tractament farmacològic com a primera opció terapèutica".
- L’abordatge no farmacològic, en tenir una efectivitat superior o similar al farmacològic i no presentar efectes adversos, representa la primera opció terapèutica en el maneig dels símptomes de bufeta hiperactiva.
- Es recomana mantenir les mesures no farmacològiques un mínim de 6 a 12 setmanes, i valorar afegir un tractament farmacològic si l’afectació de la qualitat de vida continua sent moderada o greu tot i el compliment correcte de les mesures no farmacològiques.
- Abans d’oferir un medicament per al tractament de la bufeta hiperactiva, és necessari avaluar el risc d’efectes adversos, inclòs el deteriorament cognitiu o la hipertensió arterial, segons el fàrmac escollit. Això és especialment rellevant pel col·lectiu de gent gran.
Els professionals sanitaris poden trobar una síntesi de les guies de pràctica clínica i l'evidència científica més actual en el següent enllaç.