Neix l'ajut "e-health COMG" per a projectes de recerca i innovació en tecnologies de la salut
29/01/2018
El Campus Salut de la Universitat de Girona (UdG) i el Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) han creat l’ajut “e-Health COMG” per a projectes de recerca i innovació en tecnologies de la salut.
L’ajut, que està dotat amb un màxim de 12.000 euros i serà de caràcter anual, premiarà un o més treballs que aportin solucions tecnològiques per a pacients i/o professionals mèdics, a partir, per exemple, d’algun tipus de gadget per a quiròfans, una aplicació mòbil (app) vinculada a la salut, un sistema informàtic determinat o una eina de formació, entre altres. En definitiva, els projectes han de contribuir a millorar la salut i la qualitat de vida de les persones, dotar els professionals sanitaris d’eines i/o mecanismes que contribueixin a la millora de l’assistència i/o que millorin la sostenibilitat del sistema sanitari.
Els projectes han de ser presentats conjuntament per un equip clínic de qualsevol institució assistencial de les comarques gironines i per un grup de recerca de la Universitat de Girona. Almenys un investigador principal del projecte ha d’estar col·legiat al COMG. El període per a la presentació dels treballs serà del 10 de febrer al 10 de març. Es poden consultar les bases als webs respectius del COMG i de la UdG.
L’objectiu d’aquesta beca és potenciar treballs transversals i multidisciplinars en l’àmbit de la salut que agrupin professionals de diferents sectors com metges i infermers però també educadors, informàtics, enginyers, psicòlegs, biòlegs o bioquímics, entre altres. “És aquí on rau la importància de la col·laboració amb el Campus Salut de la Universitat de Girona que ens permet agrupar en recerca i innovació professionals de diferents àmbits”, explica el Dr. Josep Vilaplana, president del COMG. “Busquem afavorir la transversalitat en el coneixement dels metges, en particular, i dels professionals sanitaris, en general”, afegeix el Dr. Vilaplana.
De la seva banda els responsables del programa de Campus Sectorials de la UdG expliquen que “les TIC en salut es visualitzen com un dels elements més transformadors del model assistencial de salut i social i des de la universitat hi volem contribuir. A la UdG vam crear un sistema de campus sectorials per implicar el sector socioeconòmic en la recerca i dinamitzar, així, l’ecosistema innovador que està format per empreses, institucions i entitats del coneixement d’un sector en concret”. “La col·laboració amb el Col·legi de Metges, n’és un exemple”, afegeixen.
El Campus Salut de la Universitat de Girona
El Campus Salut de la Universitat de Girona és una plataforma relacional amb un clar plantejament market driven. El seu objectiu principal és facilitar proactivament la relació entre les empreses i institucions de l'àmbit de la salut i la Universitat de Girona, sobre la base del contacte a priori i la promoció i manteniment d’una relació continuada a través d’una interlocució personalitzada i única amb la Universitat de Girona.
La Udg disposa de 9 campus sectorials: Aigua, Turisme, Alimentació i Gastronomia, Comunicació Cultural i Corporativa, Patrimoni Natural i Cultural, Salut, Innovació i Tecnologia Industrial, Robòtica i Educació i Compromís Social.