El CatSalut i el Col·legi Oficial de Metges de Girona signen un conveni de col·laboració per promoure la formació contínua dels seus professionals
02/02/2017
El Servei Català de la Salut (CatSalut) i el Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) promouran conjuntament la formació contínua dels seus professionals. Així ho han acordat avui el director del CatSalut, Sr. David Elvira, i el president del COMG, Dr. Josep Vilaplana, amb la signatura d’un conveni marc de col·laboració en l’àmbit de la formació continuada. A l’acte, també hi ha assistit el gerent del Sistema d’Emergències Mèdiques, Dr. Joan Sala, el gerent de la Regió Sanitària de Girona, Dr. Miquel Carreras, així com representants de tots els hospitals i Atenció Primària de la demarcació.
La finalitat de la signatura d’aquest document és doble. Per una banda vol promocionar la formació contínua dels professionals mèdics amb projecció al sistema públic de salut, en l’àmbit d’influència propi del COMG, mentre que, per altra banda, pretén facilitar el desenvolupament de totes aquelles activitats d’interès mutu que puguin contribuir a la seva millora i potenciació.
En la signatura del conveni, el president del COMG ha apuntat que “la formació continuada és un pilar bàsic per mantenir l’excel·lència de la nostra professió i del nostre sistema sanitari”. Així mateix, ha afirmat que “el COMG té un compromís ferm per impulsar els mecanismes per garantir l’acreditació periòdica de la competència, tal i com vam acordar tots els metges catalans en el darrer Congrés de la professió mèdica celebrat a Girona”.
Per la seva banda, el director del Servei Català de la Salut, David Elvira, ha insistit en la territorialització que tenen aquests cursos i en que “aquest conveni té la vocació de formar en emergències mèdiques a tots els professionals del sistema. No només als que formen part del transport sanitari urgent, sinó també als que són a l’Atenció Primària, a l’hospital i també als que són en l’àmbit sociosanitari, perquè tots formen part de la solució a l’atenció urgent i emergent. El model no és una illa del SEM, és responsabilitat de tot el Sistema”. En aquest sentit ha afegit que és important incorporar les habilitats i els coneixements per treballar en xarxa.
Els cursos s’adrecen als professionals mèdics col·legiats al COMG que tinguin interès en la formació continuada en l’àmbit de l’atenció prehospitalària urgent.