El COMG suma 154 nous col·legiats en el primer semestre del 2023
El Col·legi Oficial de Metges de Girona ha col·legiat 154 metges i metgesses, en els sis primers mesos de l’any, 70 dels quals han estat MIR, és a dir, metges interns residents que han obtingut plaça a la demarcació gironina per fer l’especialitat.
La resta són professionals provinents d'altres províncies o països.
Una professió feminitzada
Entre els 154 nous col·legiats es consolida la tendència femenina dels últims anys, amb un 65% de metgesses davant el 35% de metges. Així mateix, els professionals majors de 35 anys que s’han col·legiat són, principalment, dones mentre que entre els col·lectius d'edats més avançades predominen els metges davant les metgesses.
Medicina de família, l'especialiat més demandada entre els MIR
L’especialitat més demandada entre els MIR ha estat la de medicina familiar i comunitària, seguida, de llarg, per anestesiologia i reanimació, radiodiagnòstic, pediatria i medicina interna.
No hi ha fuga de metges a l’estranger
En el que portem d’any, el COMG només ha emès un certificat per trasllat a l’estranger, mentre que els anys anteriors, inclosos en la taula de sota, mostren que el volum de certificats emesos ha anat variant però sent molt inferior al nombre de nous col·legiats i, sobretot, a la diferència entre altes i baixes.
Són unes dades que contrasten amb la idea general de que hi ha una fuga massiva de metges a l’estranger. Les dades mostren un augment de les baixes per trasllat a l’estranger des del 2019 fins el 2022 però no es tracta d'un augment significatiu en comparació amb el total de col·legiats ni amb els moviments registrats d'altes i baixes. El que sí que es constata des del COMG és un augment de la mobilitat que registren els professionals en els últims anys, entre províncies i països.
El COMG suma actualment més de 3.400 col·legiats i representa i defensa els interessos de tots aquests professionals que treballen a la demarcació gironina.